Dianne Potters Blogt

Van 'meer' naar 'beter'

Promoot 21Sustainable Blog

Voorbij de geitenwollensokken: nieuwe mode van oude wol

Groeiende interesse modewereld in recycling, upcycling en circulaire kleding

C&A, Claudia Straeter, H&M, Kuyichi, Marks & Spencer, Mud Jeans. De modewereld heeft steeds meer interesse in recycling, upcycling en circulaire kleding. Trendanalist & tekstschrijver Lynsey Dubbeld schrijft in een gastblog over een nieuw perspectief op circulair textiel. Het Amsterdamse Creative City Lab wil namelijk een circulaire collectie mode-items maken van lokaal geupcyclede wol.

Het Recycle Lab for Circular Fashion. Dat is de naam van het initiatief waarmee het Creative City Lab...


De opkomst van de deeleconomie: over kaf en koren

De deeleconomie groeit als kool. Hierbij maken consumenten en bedrijven gebruik van elkaars goederen, zoals auto's, huizen en gereedschap. Voorstanders zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe manier van zaken doen een duurzaam alternatief is voor het huidige kapitalistische systeem, omdat het stimuleren van gezamenlijk bezit en delen bijdraagt aan een kleinere afvalberg en minder energieverbruik.

De deeleconomie heeft ook positieve sociale impact, omdat het delen van elkaars spullen...


Populariteit vintage kleding groeit: hoe verantwoord in te spelen op deze trend?

Vergeet de mottenballen en kringloopwinkels. Tweedehands kleding is in de mode. Maar hoe kunnen bedrijven op een verantwoorde manier inspelen op de vintage trend? Trendanalist & tekstschrijver Lynsey Dubbeld vertelt in een gastblog over de (on)duurzaamheid van hergebruik en upcycling.

Vintage (van voorwerpen, m.n. verzamelaarsobjecten) min of meer antiek, een ouderwetse uitstraling hebbend: vintage auto’s, foto’s, kleding, soul. Dat is de definitie van Van Dale. De huidige populariteit van...


Kansen in een groeiende stad

De 21e eeuw is het tijdperk van de stad. Ruim de helft van de wereldbevolking woont al in  een stad en dat percentage stijgt in gestaag tempo tot 70 procent in 2050.

Steden zijn de toekomst. Wereldwijd trekken mensen naar de stad op zoek naar opleiding, werk, liefde, cultuur en het bruisende stadsleven. De aantrekkingskracht van steden heeft echter ook een keerzijde, zoals meer druk op woningen, openbare ruimte en mobiliteit.

Onlangs lanceerde ARCADIS de Sustainable Cities Index,  waarbij...


Socialer ondernemen

Gastblog door Harry de Boer, adviseur op het snijvlak van duurzaamheid en strategie en werkzaam voor andere onderzoeksinstituut TNO. Samen met Dianne Potters organiseert hij GoodJourney, een compacte eendaagse workshop voor bedrijven die hen de bagage geeft om een succesvolle reis te maken naar een meer betekenisvolle en duurzame organisatie. Hij geeft zijn visie op het belang van sociaal ondernemen.

Als je op straat aan iemand in Nederland vraagt ‘Waar denkt u aan bij het woord...

Dianne Potters Blogt

Van 'meer' naar 'beter'

Promoot 21Sustainable Blog

Social 21Sustainable

Contact

21Sustainable nodigt u uit om contact op te nemen en de dialoog aan te gaan.

21Sustainable

Dianne Potters
Zwanebloemlaan 21
1087 CD Amsterdam
M + 31 (0)6 289 08 108
d.potters@21sustainable.nl