Dianne Potters Blogt

Van 'meer' naar 'beter'

Promoot 21Sustainable Blog

De wereld balanceert tussen angst en hoop.

Wat draag jij bij?

We leven in een spannende tijd vol tegenstellingen. Volgens sommigen zijn we in oorlog en worden we bedreigd door de aanhoudende stroom vluchtelingen die Europa binnenkomen. Anderen zien deze nieuwkomers juist als een culturele verrijking en een oplossing voor de vergrijzing van onze samenleving.

Daarnaast hebben we te maken met een klimaatverandering waarvan we steeds meer de gevolgen ervaren en waarvoor wetenschappers rampenscenario’s schetsen. Maar recent werd in Parijs mogelijk wat bijna voor onmogelijk werd gehouden: 195 landen tekenden een historisch klimaatakkoord om de opwarming van de aarde tot onder de twee graden te beperken in 2100. Een mooi staaltje van internationale samenwerking. Dit gebeurde juist in Parijs, een stad die kort daarvoor nog in de greep van terreur en angst zat, maar waar de hoop weer werd geboren. 

 Die hoop hebben we nodig. Want er zijn nog steeds bedrijven die zich blijven richten op achterhaalde business modellen en fossiele energie en die hun blik afwenden van de toekomst. Maar er zijn ook steeds meer bedrijven die zich inzetten zich met de moderne technologieën en innovatieve concepten inzetten voor een duurzame en circulaire samenleving, gebaseerd op groene energie en hergebruik van grondstoffen. Van innovatieve startups tot grote gerenommeerde bedrijven. Samen maken ze het verschil.

De wereld van vandaag lijkt zich te bewegen tussen de polen van hoop en angst. Van paniek tot optimisme. Daarom is deze tijd rond Kerst zo belangrijk. Elk mens heeft behoefte aan veiligheid en vrede, aan innerlijke rust en zingeving. Het is nu een mooie periode om stil te staan bij wat je zelf kunt doen om bij te dragen aan een meer betekenisvolle samenleving, met respect voor anderen èn voor jezelf. 

Ik wens jullie fijne feestdagen toe en een sprankelend 2016 waarin jullie dromen uit mogen komen.

Dianne Potters Blogt

Van 'meer' naar 'beter'

Promoot 21Sustainable Blog

Social 21Sustainable

Contact

21Sustainable nodigt u uit om contact op te nemen en de dialoog aan te gaan.

21Sustainable

Dianne Potters
Zwanebloemlaan 21
1087 CD Amsterdam
M + 31 (0)6 289 08 108
d.potters@21sustainable.nl