Dianne Potters Blogt

Van 'meer' naar 'beter'

Promoot 21Sustainable Blog

Druk druk druk...

over Grexit, labbekakken, bootvluchtelingen en de menselijke maat

Het is een enerverende tijd: blijft Griekenland in de Europese Unie? Hoe gaan we om met de vele duizenden bootvluchtelingen die Europa binnenkomen? Nog zo’n opbeurende gedachte: wanneer en waar kunnen we de eerstvolgende aanslag van een terrorist verwachten? En hoe om te gaan met ‘labbekakken’ in een samenleving waarin vele mensen ongewild aan de zijlijn staan? De media staan er bol van en wij staan onderhand bol van de media.

Hoe gaan we om met al deze verontrustende ontwikkelingen en het verharde wereldbeeld wat ons wordt opgedrongen? Om te beginnen zou het misschien geen slecht idee zijn om betrokkenheid en mededogen te tonen, in het hier en nu. En tegelijkertijd de kalmte te bewaren en ons niet te laten leiden door angst en primaire emoties.  

Voor velen staat de vakantie voor de deur, een periode van rust. Een periode waarin we onszelf los maken van het ‘druk druk druk’  en het rennen van de ene naar de andere afspraak, met weinig tijd voor bezinning.

Een periode die we kunnen gebruiken als een spiegel, die ons weg drijft van de waan van de dag en die ons helpt om op verhaal te komen. Nadenken over wat we belangrijk vinden, wat onze waarden zijn, wat is voor ons van betekenis? Een tijd van rust, aandacht waarin we met onszelf in dialoog zijn en kunnen reflecteren op de wereld om ons heen.

Een tijd ook waarin we vooral de menselijke maat nemen en ons realiseren dat we een autonoom denkend wezen zijn. En waarin we voorgoed afstand nemen van de onmenselijke bureaucratische controlesystemen. Als we dit in onze eigen omgeving toepassen, zal het leven er een stuk leuker op worden, voor onszelf en voor de maatschappij.  En vergeet vooral niet om veel te lachen en te genieten , want humor is het beste medicijn. Een fijne zomer gewenst!

Dianne Potters Blogt

Van 'meer' naar 'beter'

Promoot 21Sustainable Blog

Social 21Sustainable

Contact

21Sustainable nodigt u uit om contact op te nemen en de dialoog aan te gaan.

21Sustainable

Dianne Potters
Zwanebloemlaan 21
1087 CD Amsterdam
M + 31 (0)6 289 08 108
d.potters@21sustainable.nl